Detaliile neştiute ale concertului Welcome to Deliria

Welcome to Deliria, un concert fenomen

Primul weekend din luna aprilie a însemnat pentru cei peste 8000 de spectatori prezenţi la Sala Palatului o întâlnire cu “mintea” Deliei, o lume de poveste, plină de culoare. Şi pentru că orice poveste are un povestitor, o mască a dat glas poveştii ce a început cu hitul “Pe aripi de vânt”, iar Delia a condus publicul într-o lume feerică, plină de interpretări senzaţionale şi elemente inedite, non-conformiste, zeci de tinute şi coregrafii, dar şi invitaţi ‘delirici‘.

De la “Parfum de fericire” şi până la “Gura ta“, Delia a purtat în universul ei spectatorii prezenţi la Sala Palatului, iar alături de invitaţii show-ului, Carla’s Dreams, Adrian Despot, Gabriel Cotabiţă şi Deepcentral, a trecut de la emoţie sinceră, la tumult, nostalgie, extravaganţă. Pe lângă acestea, Delia a impresionat publicul şi prin câteva variante proprii ale pieselor “Hey Mama“, “Crazy in love” sau “Bitch Better Have My Money“.

O altă surpriză a show-ului a fost momentul în care a fost filmat videoclipul pentru piesa “Ce are ea“, de pe albumul “Deliria“. Îmbrăcată într-o rochie albă, lungă, pe care au fost proiectate flori şi elemente grafice, Delia a emoţionat publicul cu o poveste magică şi o interpretare senzaţională. Rochia a fost creată pentru acest moment şi pentru ea s-au folosit peste 20 de metri de material special ales şi au fost necesare ore în şir de repetiţii şi probe pentru ca maparea graficii să fie perfectă. O simplă diferenţă de 1 cm şi cele două proiectoare foarte puternice nu ar fi reuşit să termine momentul “Ce are ea”.

Cele peste 130 de costume personalizate folosite în acest show au fost create la Cluj, de către o echipă de designeri coordonată de stilistul show-ului, Cătălin de la Berlin. Delia a făcut probe de costume săptămâni întregi până a ajuns la combinaţia perfectă, iar în timpul show-ului a avut, de multe ori, doar 30 de secunde pentru a schimba ţinuta, make-up-ul şi hair-ul. În total, artista a schimbat 12 tinute, iar acestea au cuprins piese de peste 2000 de euro.

Ecranele Led speciale, folosite în acest show, s-au mişcat atât pe orizontală-verticală, cât şi oblic, în momentul furtuna al piesei “Da, mamă”. Ecranele nu au fost doar în spate şi lateral în modul clasic, ci şi pe parchetul scenei, o premieră în România! Podeaua de led a completat grafic cu momente unice, toate în ton cu ce se întâmplă pe scena şi în jur.  O altă premieră în România a fost masca 3D imensă din centrul scenei – povestitorul acestui show  care a prins viaţă prin tehnologia de mapare produsă de către cei de la Les Ateliers Nomad. Pentru ca totul să meargă perfect în privinţa măştii, cei de la Les Ateliers Nomad au testat iniţial cu o mască în miniatură, pentru ca apoi cea reală să fie tăiată prin tehnologie laser dintr-un material pe care să se poată proiecta perfect. Grafica a cuprins desene originale pentru Welcome To Deliria făcute de către Delia Mihai. Întregul concept de grafică a fost dezvoltat pe parcursul a 2 luni, un proces complicat datorită faptului că fiecare moment al show-ului a fost personalizat.

Producţia intregului show Welcome To Deliria a fost asigurată de către cei de la Arena Events şi de către cei de la Prolyte – cea mai mare firmă producătoare de scene şi elemente de scenotehnică din lume. Aparatura pentru sunet a venit din Franţa de la L’acoustics, lumini din Olanda şi Cehia de la Robe şi Martin – light designer – Daniel Şerban. Tot prin cei de la Arena Events, a fost adus un specialist din Olanda care a ajutat cu nişte motoare complicate, încă o premieră în România, printre care amintim şi liftul prin care a intrat Delia în scenă.

Regizorul Welcome To Deliria a fost Adrian Tapciuc. Cu un CV impresionant, acesta a organizat show-ul astfel încât toate momentele să conţină elementul de senzaţional şi a gândit totul exact ca într-o transmisie live, care să ţină menţină minut cu minut atenţia pulicului.

Welcome to Deliria a avut şi un producător de top, respectiv Ortansa Ichim – producătorul de conţinut X Factor alături de care Delia a lucrat ani de zile în vestitul show de televiziune.

Echipa de beauty a Deliei a fost formată din Ana Mironescu (make-up) şi din Camelia Negrea (hairstyle), persoane alături de care artista a lucrat în nenumărate rânduri.

Coregrafii show-ului au fost Bogdan Boanta şi Andra Gheorghe Cocuţa – aceasta din urmă este persoana alături de care Delia a învăţat să danseze la un nivel profesionist, în cadrul unui spectacol televizat de profil.  Dansurile din acest an au fost de o complexitate mărită faţă de anul trecut, Delia însăşi a avut o porţiune cu grad mărit de dificultate, moment pentru care a repetat alături de balet săptămâni în şir.

Din concertul “Welcome to Deliria” nu au lipsit nici piese precum “Cine m-a facut om mare“, “Unde dragoste nu e“, care se regăsesc pe noul album, “Deliria“, disponibil în magazinele de specialitate. Noul material discografic, care este disponibil în magazinele de specialitate, mai conţine hiturile “Da, mamă“, “Gura ta“, “Cum ne noi“, dar şi alte piese noi precum “Ce are ea“, “Fulg“, “Fum şi scrum” etc.

Momentul piesei “Cine m-a făcut om mare” a avut ca puncte cheie melancolia, sensibilitatea şi jocul, iar Delia a fost înconjurată pe scena de 18 copii de la şcoala de dans ‘The Brothers Family’ a lui Piticu de la Simplu, baloane, bomboane şi leagăne. Iar piesa “Unde dragoste nu e” a fost plină de energie, coregrafie şi despre momentele ‘nebune’ ale existenţei noastre.

O altă surpriză a show-ului a fost momentul în care a intrat Adrian Despot, iar cei doi artişti au interpretat hitul “Vino la mine“, single parodiat de către cei de la Viţa de Vie, în urmă cu câţiva ani. Iată că în Welcome to Deliria, cei doi au cântat împreună celebra melodie, dar şi “Basul şi cu toba mare”, marcând astfel un moment istoric.

Show-ul “Welcome to Deliria” s-a încheiat cu o furtună de confetti, lasere, fum, Delia a interpretat magistral hitul “Da, mamă“, iar publicul a fredonat alături de excentrica artistă toate versurile, alături de ropote de aplauze şi mişcări de dans. Şi pentru că ne plac premierele, tot pentru prima oară în România, chitaristul trupei, Alex Turcu, şi clăparul Michael Massier au cântat în aer, la o înălţime de peste 7 m! Tot cei doi au fost responsabili de producţia muzicală a întregului show.

În urma acestui succes fulminant, Delia va porni într-un turneu naţional cu The Essence of Deliria, varianta concentrată a show-ului de la Sala Palatului, concert ce va fi disponibil atât pentru publicul larg, cât şi pentru petrecerile corporate.

Deliria este singura evadare. Deliria este fiorul care vă face să rupeți barierele, să strigați, să umpleți sala de energie. Acum este momentul să fiți liber cu adevărat, să vă lăsați purtați într-un dans nebun! Deliria! Deliria! Deliria!”, a spus masca Deliriei la finalul concertului.

Credit foto: Miluţă Flueraş

orice-artist-roman-ptr-evenimentul-tau