Recomandările Dr.Hit 16 – 20 Feb

16 Feb – FALL OUT BOY – Uma Thurman

Salutare dragilor, ma bucur sa va reintilnesc! Va propun ca azi sa facem o excursie in Chicago, acolo unde suntem asteptati de Fall Out Boy, o trupa care desi nu se numara intre cei mai difuzati artisti in Europa, are o carte de vizita cu adevarat impresionanta. Pentru a exemplifica, am sa va spun doar de cele 18 nominalizari obtinute anul trecut la cele mai importate gale de premiere din industria muzicala. Au obtinut premiile Favorite Alternative Band in cadrul People’s Choice Awards, Artist of the Year in cadrul Alternative Press Award, Best World Alternative Act din cadrul World Music Awards, dar si premii precum Best International Band si Best Event pentru turneul Save Rock and Roll Tour! Actualul lor album – American Beauty / American Psycho – al 6-lea LP de studio din cariera, a ajuns pana pe 2 in UK Album Charts si are acum un nou single! S-ar putea spune ca este o continuare a unei linii incepute de Maroon 5 atunci cand au lansat Moves like Jagger. De ce spun asta? Pentru ca titlul recomandarii Dr.Hit de azi este Uma Thurman si…va las sa descoperiti si versurile piesei! SUnt AS, ascultam pe Fall Out Boy!

17 Feb – DJ FRESH ft. ELLA EYRE – Gravity

Azi, in atentie, cea mai noua realizare a unui artist ce detine cateva recorduri muzicale in Marea Britanie : Daniel Stein a fost membru fondator al proiectului drum & Bass Bad Company, iar apoi s-a lansat in cariera solo sub numele DJ Fresh. Albumul sau de debut, din 2012, a oferit 3 piese ajunse No1 in Marea Britanie : Louder, The Power si respectiv Hot right now – prima piesa dubstep ajunsa No1 in istoria clasamentului UK Singles! De atunci au mai aparut alte 2 albume, iar in curand il vom avea pe cel de-al 4-lea. Acesta va include piese lansate in colaborare cu artisti precum Diplo, Jay Fay si Ms Dynamite, iar primul single este Gravity, piesa cantata alaturi de solista Ella Eyre. Pe ea probabil ca v-o amintiti din precedentele colaborari pe care le-a avut cu Rudimental , Naughty Boy, Wiz Khalifa, Tinie Tempah si Paloma Faith. EU cred ca o sa regasim rapid si intre difuzarile din Romania acest nou single :  DJ FRESH si Ella Eyre cu Gravity!

 

18 Feb – SI CRANSTOUN – Never gonna let you go

Stiti foarte bine ca in industria muzicala exista o categorie de artisti care, inainte de a se remarca in topuri, isi castiga respectul colegilor de breasla datorita activitatilor de compozitori, intrepreti in cluburi sau in echipele backing vocals ale altor nume sonore. Ei bine, din aceasta categorie vine si invitatul meu de azi : Si Cranstoun a compus pentru artisti precum Caro Emerald si Keane, a castigat premiul Ivor Novello pentru compozitii, a cantat multi ani in cluburile londoneze si l-a insotit in concertele din Las Vegas pe Little Richard. Criticii il compara acum cu Sam Cooke – legendarul interpret al anilor 60 – 70. Va propun sa il descopetiri si voi, gratie unui single ce recomanda actualul sau album – Modern Life! Si Cranstoun cu Never gonna let you go!

19 Feb – PEGASUS – Last night on Earth

Va propun cel mai nou single lansat de trupa Pegasus! Poate ca numele nu va spune prea multe, dar este bine sa stiti ca e vorba despre una dintre cele mai longevive si premiate trupe din Elvetia. In plus, actualul lor single a reusit sa patrunda si in clasamentele din Statele Unite si Australia. Love & gunfire este titlul celui mai nou album al lor, LP care va fi promovat in 2015 printr-un turneu mondial. Recomandarea Dr.Hit de azi este asadar “Last night on Earth”!

20 Feb – SAINT MOTEL – Cold cold Man

Ce-ati spune sa mergem azi in Statele Unite pentru a asculta o trupa de progressive pop? Mai exact, este vorba despre Saint Motel, trupa formata in 2009 de 2 buni prieteni si colegi la scoala de film Southern California din Los Angeles. AJ Jackson si Aaron Sharp au cooptat apoi pe bateristul Greg Erwin si pe bassistul Dak si au muncit impreuna pentru primul lor EP- ForPlay. ALbumul de debut avea sa vina abia in 2012, insa acesta, intitulat Voyeur avea sa le aduca si contractul cu Parlophone. SI ajungem astfel la actualul single, o piesa care ar putea sa ajunga rapid si intre difuzarile din Romania.

orice-artist-roman-ptr-evenimentul-tau