Ce artişti internaţionali vin în 2016 în România?

Aglomeraţie mare de nume internaţionale pe scenele din România

E un an foarte bun pentru concertele internaţionale din România. După un 2015 plin de festivaluri cu line-up-uri interesante, 2016 se anunţă deja a fi şi mai bun din acest punct de vedere. Şi suntem de-abia în aprilie.

S-o luăm cronologic.

Lara Fabian cântă pe 20 aprilie, începând cu ora 20.00 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar pe 22 aprilie Sala Palatului din Bucureşti.

Pentru fanii culturii jungle şi nu numai, General Levy vine la Bucureşti pe 22 aprilie pentru un concert la Arenele Romane, iar Subcarpaţi şi Fraţii Grime se ocupă de warm-up.

Iniţial programat pentru februarie, concertul lui Charles Aznavour a fost mutat pe 28 aprilie şi va avea loc la Romexpo.

Tradiţionalul The Mission Dance Weekend se întâmplă anul ăsta între 29 aprilie şi 2 mai pe Plaja Mamaia Nord, iar din line-up-ul internaţional, cele mai cunoscute nume sunt Sven Vath, Luciano şi Guy Gerber.

Julio Iglesias vine din nou în turneu în România, de data asta alături de unul dintre fiii lui, Julio Iglesias Jr. Datele concertelor sunt:

11 mai – Stadionul Emil Alexandrescu, Iaşi

15 mai – Piaţa Libertăţii, Timişoara

18 mai – Sala Palatului, Bucureşti

Familia Iglesias se reuneşte la Bucureşti, pentru că pe 12 mai îl vedem şi pe Enrique Iglesias live într-un concert la Romexpo.

Şi Smokie vine în turneu în România, iar programul este următorul:

15 mai – Sala Sporturilor, Buzău

17 mai – Teatrul de Vară Radu Beligan, Bacău

19 mai – Filarmonica Banatul, Timişoara

Băieţii de la Maroon 5 vin să ne distraga atenţia de alegerile locale, aşa că pe 5 iunie îi vedem în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

A doua zi, pe 6 iunie, ne dăm întâlnire la Romexpo pentru un concert The Hollywood Vampires, adică Johnny Depp, Alice Cooper şi Joe Perry.

Andre Rieu se întoarce şi el la Bucureşti, iar pe 11 iunie, începând cu ora 20.30 îl vedem pe scena din Piaţa Constituţiei.

Unul dintre festivalurile noastre preferate, Blaj aLive, are loc anul ăsta în weekend-ul 18-19 iunie, iar artiştii internaţionali confirmaţi până în acest moment sunt Kadebostany și Dub Inc.

Când nici nu mai speram să-i vedem la Bucureşti, Queen + Adam Lambert cântă pe 21 iunie în Piaţa Constituţiei.

Între 30 iunie şi 3 iulie, Airfield Festival se întoarce pe aerodromul Măgura din Cisnădie, în apropiere de Sibiu, iar cel mai cunoscut nume din line-up-ul internaţional e cel al lui Jamie Woon.

Omar Sosa vine pentru prima dată la Bucureşti pe 30 iunie la Sala Radio din Bucureşti pentru a-şi prezenta cel de-al 24-lea album.

Pe 7 iulie, Regele se întoarce la Bucureşti. Toată echipa lui Michael Jackson se întoarce la Bucureşti, de la inginerul de sunet, până la coregraf, dansatori, chitarist, toboşar ş.a.m.d. pentru show special.

Electric Castle Festival aduce cu siguranţă câteva dintre cele mai aşteptate concerte internaţionale de anul acesta. În total, 92 de artişti au fost anunţaţi până în acest moment, aşa că între 14-17 iulie, pe scena din curtea Castelului Banffy din Bonţida îi vedem pe Skrillex, Sigur Ros (în premieră în România), Bring Me The Horizon, Bastille, Gorgon City, Paul Kalkbrenner, RUSKO, Flux Pavilion, Enter Shikari, Dilated Peoples sau Gramophonedzie.

După câteva turnee de adio, Scorpions se întoarce sâmbătă, 16 iulie, la Bucureşti pentru a-şi promova albumul lansat anul trecut, “Return to Forever”, dar şi pentru a sărbători 50 de ani de carieră. Concertul începe la ora 20.00 la Romexpo.

Festivalul Rock The City va avea loc anul ăsta între 29 şi 30 iulie în Piaţa Constituţiei, iar cap de afiş sunt Iron Maiden şi Muse.

Între 4 şi 7 august ne vedem din nou pe Cluj Arena, la Untold Festival, unde îi avem pe Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Tiesto, Faithless, Parov Stelar, Chase & Status (DJ set), Clean Bandit, Dub FX, James Arthur, Jeru The Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Netsky (DJ set), Pendulum (DJ set & verse), Rudimental, Scooter şi muuulţi alţii.

Prima ediţie a festivalului Spellground are loc între 12 şi 14 august lângă cetatea Capidava, pe malul braţului Borcea al Dunării. În line-up îi avem pe The Kooks, Royksopp, Fritz Karlkbrenner, Oscar and The Wolf, Amber Run sau Dennis Ferrer.

În acelaşi weekend, însă la Domeniul Ştirbey de lângă Bucureşti are loc festivalul Summer Well, unde-i vom vedea pe The Chemical Brothers, Hurts, The 1975, Years & Years, The Neighbourhood, BØRNS, Blossom, Honne, Sundara Karma şi HÆLOS.

Un alt eveniment care candidează la titlul de “concertul anului în România” e concertul susţinut de Rihanna pe 14 august în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Pe 15 august, scena îi aparţine lui Steve Aoki. Respirăm o zi şi ne întoarcem pe 17 august să le vedem pe Sia şi Selah Sue.

Violonistul britanic Nigel Kennedy va susține un concert la Sala Palatului pe data de 16 octombrie, începând cu ora 20:00.

Pe 23 octombrie avem ska şi jazz la Arenele Romane, unde concertează The Cat Empire.

După un show sold out în 2014, artistul tunisian Dhafer Youssef se întoarce la Bucureşti pe 27 octombrie la Sala Radio, începând cu ora 20:00, pentru a-şi prezenta noul album.

Iar pe 3 noiembrie, tot la Sala Radio, avem concert Jack DeJohnette Trio.

 

Ei sunt artiştii internaţionali care ne vizitează în 2016. Care concert vi se pare de neratat?

orice-artist-roman-ptr-evenimentul-tau