“Pe ultimul nostru album nu am fost prea prieten cu Dumnezeu”

El Negro

Scurt Interviu cu Bogdan Negroiu – solistul trupei El Negro

1.       Ati lansat recent un nou album. Cum credeti ca s-a schimbat piata muzicala  romaneasca in ultimii 2 ani, atat cat a trecut de la precedentul vostru material ?

Clar gusturile muzicale sunt mai critice, mai pretentioase si implicit mai cultivate. Asta nu poate decat sa ne bucure si sa ne impinga catre o noua etapa din viata trupei EL NEGRO, etapa care se reflecta din plin pe noul album ANTIPANICA.

2.       Antipanica – Titlul albumului…Are legatura cu evenimentele de zi cu zi din Romania? Este albumul o solutie pentru “destressarea” publicului?

Este o solutie pentru destresare din 2 motive : ca are mesaj muzical relaxant, usor asimilabil si perfect pt dansat, sofat, lucru la birou sau audiat in liniste  dar si pentru ca are texte care indeamna la constientizarea conditiei noastre din pacate catre uniformizare, artificial, violenta, dezumanizare. 

Pe albumul asta nu pot sa spun ca am fost prea prieten cu Dumnezeu… gasesti pe album pe langa piese haioase si “antipanica” si cateva temeri, framantari  si intrebari personale…

3.       In Romania nu exista un “cult reggae”, cel putin la nivel de mediatizare asemeni altor genuri muzicale. Este un dezavantaj pentru voi?

DA pt ca lumea nu e obisnuita  cu asta ( nu exista precedente autohtone)   si are tendinta sa compare/critice tot ce facem noi cu alte sounduri reggae de afara unde exista  cultura reggae de zeci de ani 

DA – pt ca radiourile inca nu ne gasesc locul pe frecventa si suntem usor izolati pe motiv ca lumea nu consuma stilul asta.

NU pt ca e interesant sa fi pe un teritoriu altfel decat  clasica plaja muzicala din Romania (dance, pop, house) si simtim cum crestem odata cu un auditoriu nou.

NU -pt ca interesul media catre cultura reggae e unul special.. ne prezinta ca pe ceva SF muzical si asta trage nitel.

4.       Cei care au asistat pana acum la concertele voastre au devenit fani. Nu doar fani reggae, ci fani El Negro. Ce are specific El Negro fata de traditia reggae?

Nu suntem atat de traditionalisti in raport cu cultura reggae, stilul asta a evoluat de la nasterea lui iar noi cantam reggae asa cum stim, vrem si ne place sau despre ce nu ne place sau ce ne inspira in viata normala iar asta se simte in concertele noastre, pt ca sunt free feeling, detasante si particulare. Toata lumea care nu ne placea de la tv si-a schimbat total parerea dupa show-urile noastre live, multi au devenit fani pe bune.

5.       Ce nume mari ale industriei muzicale internationale , din genul reggae, credeti ca ar putea aduce publicul roman la un concert de amploare.

Damian Marley, Gentleman & The far East Band, Dub Incorporation . Dealtfel ei sunt exponentii reggae  ai anilor astia.

6.       CU cine din Romania ati dori sa colaborati?

Cu Loredana, poate cu Pashaman, cu Luiza de la Slang, cu Bean de la Suie Paparude. O dorinta personala de-a mea veche e sa cant impreuna cu Cristi Minculescu… new&old. ar fi un sound interesant

 

7.       Scurt brief al noului vostru album. Sa luam piesele pe rand si sa povestim putin despre fiecare….

 

Nu am chef sa prezint piesele noastre in cuvinte scrise. Mi se pare  rece si prea departe de muzica noastra.

Va invitam la un concert El Negro sau pe siteul nostru : www.elnegro.ro

PEACE, LOVE & GREEN ![youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oZLc0uld-rA[/youtube]
El Negro

orice-artist-roman-ptr-evenimentul-tau

Readers Comments (1)

  1. tare !

Leave a comment